Monissa kunnissa on ymmärretty Salpalinjan tärkeys historiallisena monumenttina ja järjestetty kunnan alueella olevasta taisteluasemasta museo tai näyttely. Hyvän yleiskuvan Salpalinjan kohteista saat Matkailijan Salpa sivustolta. Tarkeampia tietoja Salpalinajan museoista saat paikkakuntakohtaisilta alisivuiltamme.

Missä kantalinnoitteet sijaitsevat?

Alla olevasta kartasta ilmenee Salpalinja kantalinnoitteiden sijanti. Kuva on esitetty Mueoviraston Salpalainja Inventointiraportista.
Tekijä John Lagerstedt

Laitteet.jpg - 94.00 KB
.

Kuvagalleria

Kuvia salpalinjan kohteista.

Lue lisää: Kuvagalleria

Lappeenranta

Lappeenrannassa on tehty perinneyhdistyksen tuella uraauurtavaa työtä Salpaperinteen siirtämisessä lapsille.

Lue lisää: Lappeenranta

Joensuu

Joensuun Marjalan kaupunginosassa voi tutustua talvi- ja jatkosodan vaiheisiin ainutlaatuisella tavalla. Museoalueella on nähtävillä Salpa-aseman eli Salpalinjan linnoitusrakenteita kuten kaksi entisöityä teräsbetonibunkkeria, taisteluhautoja ja panssarikiviesteitä.

Lue lisää: Joensuu

Virolahti

Virolahden Bunkkerimuseo on vuonna 1980 perustettu sotahistoriallinen museo. Museon perusnäyttely ”Salpalinja alkaa Virolahdelta” kertoo vuosina 1940–41 ja 1944 tapahtuneesta itäisen maarajan linnoittamisesta Virolahdella.

Lue lisää: Virolahti

Miehikkälä

Salpalinja-museolla saa monipuolisen kuvan yhden puolustuskeskuksen ja sitä kautta koko Salpalinjan linnoitteista, rakenteesta ja rakennushistoriasta.

Lue lisää: Miehikkälä